Download Dagboek 1971 (Dutch Edition) by Jan Wolkers PDF

By Jan Wolkers

1971 is het jaar van Rottumerplaat, waar Wolkers op uitnodiging van de VARA een week verblijft. Hij doet op de radio verslag van zijn belevenissen en schrijft het boekje Groeten van Rottumerplaat. Weer thuis werkt hij samen met ontwerper Jan Vermeulen aan de fotobiografie Werkkleding. Hij heeft tentoonstellingen in Amsterdam en Tilburg, werkt mee aan de organisatie van een veiling van schilderijen voor Vietnam, bezoekt wedstrijden van Ajax, kookt uitbundige maaltijden, schildert, leest, wandelt, en leeft het leven zoals alleen Jan Wolkers dat kon: intens, expressief, geïnvolveerd, en met evenveel aandacht voor het grote als voor het kleine.

13 maart 1971

'Onder Eén van de Acht be aware ik opgebeld door een meisje. Ze zegt dat ze Turks Fruit voor de vijfde keer heeft gelezen en dat ze er voor de vijfde keer bij heeft moeten huilen.'

19 september 1971

'We vinden een pracht van een bruine kikker. Jeroen pakt hem en neemt hem even op zijn hand. Hij is zo schitterend getekend dat ik het de mooiste bruine kikker vind die ik van mijn leven gezien heb. Erg als je eraan denkt dat zon beest waar zoveel aandacht aan besteed is in één hap door een meeuw verslonden kan worden. Zou eigenlijk een beschermengel bij zich moeten hebben die begrip heeft voor schilderkunst en hem te vuur en te zwaard verdedigt.'

Show description

Read or Download Dagboek 1971 (Dutch Edition) PDF

Similar biographies & memoirs of authors books

Alfred Jarry (Critical Lives)

Alfred Jarry’s construction of the monster-tyrant Ubu was once a watershed in theatre background: his play Ubu Roi (whose origins lie in his mercilessly ridiculed former schoolmaster) at the Paris level in December 1896 introduced him speedy notoriety. This mythical occasion is determined on the middle of Alfred Jarry, balanced with different achievements that this multi-talented and influential author filled into his brief existence, between them his self-invented technological know-how of pataphysics.

Upton Sinclair and the Other American Century

Compliment for UPTON SINCLAIR and the opposite American Century"I watch for all of Kevin Mattson's works of background and i have notbeen disenchanted but. Upton Sinclair is a considerate, well-researched, and intensely eloquently instructed excavation of the background of theAmerican left and, certainly, the yankee kingdom, in addition to a testamentto the ability of 1 guy to persuade his instances.

Het achterhuis (Dutch Edition)

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt.

The Life of J.-K.Huysmans (Dark Masters)

Definitive biography of 1 of the nice overdue nineteenth century novelists

Extra resources for Dagboek 1971 (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.65 of 5 – based on 24 votes